Vélemények

A Magyar Innovációs Szövetség által szeptember 20-26. között megrendezett budapesti, 15. EU Fiatal Tudósok Versenyének résztvevői részéről nagyon sok visszajelzés érkezett, néhány részlet a levelekből:

„…szeretnék gratulálni Önnek és kollégáinak az igazán emlékezetes budapesti 15. Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyének szervezéséhez.
Tudom milyen sok idő és erőfeszítés szükséges egy ilyen esemény megszervezéséhez, mint ez, biztos vagyok abban, hogy a versenyen részt vett fiatal tudósok az élményeikre hosszú évekig emlékezni fognak…”

Őszinte tisztelettel:
Rainer Gerold, EU Bizottság, főigazgató-helyettes„…Rendkívüli siker övezte a Fiatal Tudósok Versenyének európai döntőjét szeptember 20-26-áig Budapesten. Ez az örvendetes tény már a sajtóból is közismert, de én most azért ragadtam tollat, hogy leírjam azt a szervező munkát, aminek köszönhetően a mintegy 130 versenyző, nemzetközi zsűritag és magas rangú brüsszeli tisztségviselő azzal az érzéssel távozott, hogy Budapest egy igazi európai főváros, ahol a rendezés színvonala minden eddigi versenyt felülmúlta.

Az Irányítótestület tagjaként szeretném elmondani, hogy ez a siker nem volt véletlen. Az igényesség és gondosság, amellyel a rendezvény minden percét megszervezték, a közjogi méltóságok, miniszterek mozgósítása, a versenyzők beszélgetése az erre a célra ideérkezett Nobel-díjas tudósokkal, a parlamenti nyitó- és záró ünnepség hibátlan lebonyolítása, a kulturális kísérőprogramok sikere, ez volt az igazi országimázs.
Aki jelen volta a felemelő, időnként megható eseményeken, optimizmussal távozott: van a tudománynak folytatása Európában is itthon is.

Köszönet a szervezőknek, résztvevőknek, jó kívánság a díjazottaknak. Különös súllyal emelem ki Dr. Pakucs János személyét, aki a Szervező Bizottság elnökeként tökéletes munkát végzett. Több hónapos tevékenységgel, teljes odafigyeléssel, minden mozgató szálat kézben tartva alkotta meg ezt a sokak számára felejthetetlen eseményt…˝

Dr. Kemény Tamás, az IMFA ügyvezető igazgatója„…szeretnénk gratulálni a irányító-, és a rendező-bizottságnak a verseny rendkívül sikeres lebonyolításáért…
… Minden résztvevő felejthetetlen benyomást szerzett az Önök országának történelméről, képességeiről, valamint lelkesedésükről és professzionalizmusukról, mellyel új felelősséget vállalnak Európában. Ennek a teljesítménynek összegzéseképpen, talán nem szükséges többet mondanom, mint idéznem azt az üzenetet, amelyet az egyik részvevő írt, mikor pénteken távoztunk, a hotel falitáblájára: „… köszönjük. Szeretünk benneteket magyarok!...”

Jan Steenbakker, Európai Szabadalmi Hivatal főigazgató„…A siker bizonyosan személyes közreműködésének köszönhető, és annak a gondosságnak, melyet a Magyar Innovációs Szövetség kezdetektől fogva tanúsított.
Nagyon örülünk, hogy idén Magyarország volt a verseny házigazdája, lehetővé téve az Önök országának jobb megismerését és tiszteletét a különböző kulturális nézőpontjai által…˝

Gregorio Medrano, EU Bizottság, K+F igazgató„… szeretnék köszönetet mondani a kimagaslóan sikeres budapesti 15. Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyéért. Az ilyen események szervezése nagyon összetett és nehéz, és a menedzseri tudásuk bizonyítéka, hogy olyan jól ment mindent.

Kérem, továbbítsa külön köszönetem Alexandrának, aki fantasztikus munkát végzett a zsűri asszisztenseként, és a diáksegítők csapatának…˝

Tisztelettel
Stephen Parker, EU Bizottság„…Ez volt a valaha volt legjobb EU-döntő - fantasztikus munkát végeztek. Minden tökéletes volt…˝

W. Henderson, országos szervező
European Schools
„…Szeretném ismételten megköszönni a kedves vendéglátást és gratulálok Önnek és egész csapatának, hogy ilyen sikeres versenyt rendeztek. Nehéz dolgunk lesz jövőre, Írországban, hogy megfeleljünk a most felállított szintnek…”
Üdvözlettel

Jane Grimson zsűritag, Írország„…Gratulálok a múlt heti kiemelkedően sikeres versenyhez. Azt gondolom, hogy Önök nemcsak egy figyelemre méltó szervezési feladatot oldottak meg, hanem nagyszerű munkát végeztek, hogy a versenyzőknek bemutassák Magyarországot - mindannyian kellemes emlékekkel távoztunk...”

Grant Philpott, Európai Szabadalmi Hivatal„…Remélem, már kipihenték ezt a különlegesen gyönyörű budapesti versenyt. Szeretném hálásan megköszönni, ez egy nagyon sikeres verseny volt, amire emlékezni fogunk. Köszönet az összes diáksegítőnek, valóban nagyon jó és hatékony csapatnak bizonyultak...”

Justina Martínez Alarcón, Európai Közösség titkárságvezető„…Gratulálok!!!
Önök valóban nagyszerű versenyt rendeztek valamennyi résztvevő, nemzeti delegáció-vezető, kísérő és mindenki számára, aki csatlakozott a versenyhez. Lenyűgözött az a professzionalizmus és kedvesség, amit tanúsítottak az egész hét során.
Bravó! Már most hiányzik az Önök gyönyörű városa, a kedves emberek és az ízletes magyar ételek.
Kérem mondják meg a diáksegítőknek, hogy ők is remek munkát végeztek.
Gratulálok, és kellemes napot kívánok….”

Üdvözlet Norvégiából
Sissel M. Holmern országos szervező, Norvégia„…Engedjék meg, hogy a teljes orosz delegáció nevében megköszönjem a nagyszerű budapesti hetet. Ez valóban életünk csodás hete volt! Az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyének szervezése kiemelkedően nemzetközi szintű volt. Köszönet az összes szervezőnek, hogy ilyen barátságosan fogadták a verseny résztvevőit…”

Svetlana Kashina országos szervező, Oroszország”…Kedves László,
Nagyon szeretném megköszönni Önnek, Péternek, Jánosnak és a többi szervezőnek ugyan úgy, mint a diáksegítőknek, az idei, jól megszervezett versenyt. Azt mondhatom, hogy otthon éreztük magunkat ezekben a napokban. Minden program, úgy gondolom, élvezhető volt a diákok és a kísérők számára egyaránt. Szeretném megköszönni azt is, hogy sok történelmi helyet és épületet látogathattunk meg.
Jókívánságainkat küldjük Prágából, és remélem, hogy az elkövetkezendő versenyek során ismét találkozhatunk…˝

Peter Klan országos szervező, Prága„…Remélem, hogy ez az e-mail jó egészségben találja Önöket. Elsőként szeretnék gratulálni Önnek és csapatának a nagyon jól szervezett magyarországi versenyhez. Ez valóban élvezetes és emlékezetes élmény volt. A heti programmal kapcsolatban a diákok visszajelzései nagyon pozitívak voltak…”

Alexandra Scicluna országos szervező, Málta„…Mindenekelőtt engedje meg, hogy gratuláljak Önnek a múlt heti kiváló munkához, melyet a budapesti rendezvényen végeztek. Mindenki, akivel beszéltem, nagyon örült annak, ahogy a rendezvényt szervezték...”

Szívélyes üdvözlettel,
Pekka Pellinen, nemzeti delegáció-vezető, Finnország„…Az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenye Budapesten véget ért. Bár az olasz csapat semmit sem nyert, szeretném köszönetemet kifejezni a rendezvény egész szervezéséért. A stáb összes tagja mindig kedves és talpraesett volt, és az olasz csapatnak nagyon jó emlékei vannak Budapestről...”

Andrea Minidio országos szervező, Olaszország„…Szeretnék köszönetet mondani ezért a csodálatos rendezvényért. Nem kétséges, hogy ez egy óriási, kiválóan szervezett produkció volt, örülök, hogy a részese lehettem. Tisztelettel, a legjobbakat kívánva…˝

Dea Brokman, országos szervező, Izrael„…Köszönetet szeretnék mondani a CD-ért, és az egész projektért. Minden fantasztikus volt!!!
Üdvözlöm az egész csapatukat! A legjobbakat kívánva…˝

Mudite Kalnina, országos szervező, Lettország„…El vagyok ragadtatva azoktól, az Ön segítségével elért, jó emlékektől, melyekkel a lettek távoztak Magyarországról…
…a magyar fél gondos szervezése sokakat bámulatba ejtett…”

Roberts Paeglis, Lettország„…Nagy hatással volt rám az, ahogyan az EU-versenyt megrendezték…„

John Needle, igazgató, London International Youth Science Forum„…Köszönjük a nagyszerű időtöltést Budapesten. Úgy gondolom, nagyon jól szervezett találkozó volt, és a diákok csodálatos élményeket szereztek…”

Inger és Ivar Giaever, Nobel-díjas tudós, USA„…Engedje meg, hogy megragadjam az alkalmat és gratuláljak önnek és csapatának, és nagyon megköszönjem a 15. EU Fiatal Tudósok Versenyével kapcsolatos csodálatos szervezést. Igazán emlékezetes alkalom volt, és örömmel gondolok vissza a Budapesten töltött kivételes hétre…”

Vagn Lundsgaard Hansen, zsűritag, Dánia„…Öröm és megtiszteltetés volt részese lenni a budapesti versenynek…”

Michéle Peron, zsűritag, Németország„…Engedjék meg, hogy köszönetet mondjak azért a fogadtatásért és figyelmességért, amelyet nekem és zsűri kollégáimnak nyújtottak. A budapesti tartózkodás nagyon kellemes és szép volt…”

Prof. N. Bagdasaryan, zsűritag, Oroszország„…Nagyszerű élmény volt zsűritagnak lenni Budapesten. Nagyon élveztem a budapesti tartózkodást. Szeretném mindannyiuknak megköszönni fáradozásukat, mellyel széppé és kellemessé tették tartózkodásunkat. Nagyon köszönöm, és gratulálok a nagyszerű munkájukhoz!...”

Elisabeth Stiller-Erdpresser, zsűritag, Ausztria„… szeretnék gratulálni mindannyiójuknak, hogy a versenyt magas színvonalú rendezvénnyé tették. Sokszor gratulálok...”

Legjobbakat kívánva
D. Fonteyn, Zsűritag, Belgium„…Hogy vannak múlt hét óta? Remélem, kipihenték már azt a kiváló munkát, melyet a versenyzőkért tettek Budapesten...”

Ana Aguilar sajtófelelős, Hill & Knowlton, Belgium„…Ismételten szeretném megköszönni a budapesti nagyon élvezetes és emlékezetes hetet. Az ott szerzett emlékekre örökké emlékezni fogok, és a versenynek köszönhetően sok új baráti kapcsolatra tettem szert…”

Francesca Stivala versenyző, Málta
„…Köszönet a nagyszerű hétért Budapesten !…˝

Adnan Osmani versenyző, Írország„…Csak óriási köszönetet szeretnék mondani, hogy a 2003. évi, magyarországi döntőt ilyen lenyűgöző, eseménydús, kedélyes, társadalmi, stresszmentes, élvezetes, ízletes, kulturálisan gazdagító, informatív, őszinte, inspiráló utazássá tették…
…A DIÁKSEGÍTŐK: Ti, igen, Ti vagytok azok, akik ennek a rendezvénynek a szervezését valódi sikerré tettétek…˝

Taavi Tillmann versenyző, Észtország„...Köszönetet szeretnék mondani Önöknek és a diáksegítőknek azért a rendkívüli munkáért, melyet az EU-döntő alatt végeztek…˝

üdvözlettel
Marek Sebesta, versenyző, Szlovákia